Klapka 130+
Közügy
2022. febr. 25.

Klapka 130+

A Dorogi Zsigmondy Vilmos Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Gimnázium a Honvédelmi Sportszövetség által meghirdetett pályázaton 1 millió forintot nyert a Klapka 130+ projekt megvalósítására.

A gimnázium honvéd-kadétjaival Klapka György honvédtábornok halálának 130. évfordulójára emlékezve állította össze a Klapka 130+ programsorozatot. A honvédtábornok életútja példaértékű a mai fiatalok számára.

Klapka György honvédtábornok tevékenységének egyik fontos színtere volt a hozzánk közel eső Komárom; ezért is tartják fontosnak, hogy a honvéd-kadétok megismerjék életét és tevékenységét. A támogatás elnyerésével a zsigmondys diákok számára élményszerű, interaktív, gyakorlat orientált közösségépítő programokat és a honvédelemhez kapcsolódó eseményeket valósítanak meg. A március 15-i ünnepi műsorra - amelyet a Petőfi téren megtekinthetnek majd a dorogiak - készíttetett egységes kokárdák viselésével az összetartozás érzését fejezzük ki, emléket állítva a nemzeti hősöknek.

"Bízunk benne, hogy ezek a tevékenységek hozzásegítik a diákokat ahhoz, hogy erősödjön hazaszeretetük, szellemi és fizikai aktivitásuk. Célunk, hogy a honvédelmi eseményekkel, tematikus élmény- és közösségépítő programok szervezésével a fiatalok identitása megerősödjön, és az összetartozás érzése fejlődjön, valamint a projekt közelebb hozza egymáshoz a belső és külső partnerközösségeket." - mondta el az intézmény igazgatóhelyettese.