Díszítsék újra művészi alkotások a közintézményeket!
Kultúra
2014. ápr. 3.

Díszítsék újra művészi alkotások a közintézményeket!

A dorogi Eötvös Galéria ismét színvonalas kiállításnak ad helyet. A Ferenczi Noémi-díjas Hernádi Paula a hely szelleméhez igazodva, az iskolásokra is gondolt kiállítási anyagának összeállításakor, egyrészt művészi fejlődésének, másrészt kezdeti grafikai alkotásainak - emléklapoknak, meseképeknek, borítóknak - tárlókban történő bemutatásával Vig Attila, az Eötvös iskola igazgatója köszöntötte a megjelenteket, majd Végh Éva festőművész az országosan ismert, és elismert művészt egy rendhagyó megnyitó keretében mutatta be. Hernádi Paula festő, grafikus és zománcművész az egri tanárképző főiskola földrajz-rajz szakán végzett, majd 1977-ben a Magyar Képzőművészeti Főiskolán szerzett diplomát.              

 

hernadi_paula.JPG
A Képzőművészeti Kiadó Vállalat tervezőjeként illusztrációkat és gyermekjátékokat tervezett, amelyek egy része az Eötvös Galéria tárlóiban is látható. Számtalan nívós elismerése közül kiemelkedik a 2010-ben neki ítélt Ferenczy Noémi-díj. Több mint húsz éve számítógépes programokat is használ alkotásai elkészítéséhez.
A kiállításon a művész fejlődését kísérhetjük végig, az élethű ábrázolástól kezdve a művészi kiteljesedésig, a „saját hang bemutatásáig". Hernádi Paula nagy vágya, hogy az újonnan épülő, vagy felújítandó közintézményekben újra helyet kapjanak a művészi alkotások, amelyek az utóbbi időben teljesen eltűntek. A Nemzeti Kulturális Alap által kiírt pályázatokat éppen ezért ajánlotta az önkormányzatok figyelmébe.
. A Zrínyi Iskola Kórusa, Kovácsné Fódi Krisztina vezényletével vidám tavaszi dalokkal adott keretet a kiállítás megnyitónak.