Semmelweis Nap: Missziót vállalnak egészségünkért
Közügy
2014. jún. 30.

Semmelweis Nap: Missziót vállalnak egészségünkért

Az egészségügyi dolgozókat ünnepelték június utolsó napján a József Attila Művelődési Házban. Béres Tiborné tanácsnok asszony Dorog város képviselő-testülete nevében köszöntötte a megjelenteket.
- A Semmelweis Napot, vagyis a Magyar Egészségügy Napját országszerte ünneplik az egészségügyi területeket dolgozók. Településünk 30 éve városi rangot kapott. Ünnepeink sorában Semmelweis Napon mi is tisztelettel köszöntjük az egészségügy valamennyi résztvevőjét. Önöknek köszönhető, hogy évtizedek óta magas színvonalú ellátással járulnak hozzá a városunkban élők egészségének megőrzéséhez. Kiemelve szakkórházunk, szakrendelőnk szerepét, amelyek bár nem részei az önkormányzat egészségügyi hálózatának, mégis hozzájárulnak az ellátás színvonalának további emeléséhez. Bár aki ma Magyarországon ebben a szakágazatban munkát vállal, az missziót is vállal ezzel a bérrendszerrel. Dicséretes hagyomány a Semmelweis Nap, amelynek keretében a város vezetése elismerését fejezi ki a gyógyítás valamennyi dolgozója előtt, ebben a nehéz anyagi helyzetben is helytálló szakemberek lelkiismeretes munkáját. Köszönöm háziorvosainknak, a gyermekorvosainknak, fogorvosainknak, a védőnőknek és valamennyi dolgozónak az áldozatos és felelősségteljes munkájukat!
beres_tiborne.JPG

A köszöntő után Béres Tiborné tanácsnok asszony átadta a Dorog Város Képviselő-testülete által alapított és adományozott Az év egészségügyi dolgozója díjat. Az idén Hományi-Timár Krisztina - aki 1990 óta dolgozik az egészségügyben, 1996 óta laboratóriumi asszisztensként - vehette át az elismerést.
Hományi-Timár Krisztina 2004-ben laboratóriumi analitikus felsőfokú képesítést, ezt követően szociálpedagógiai főiskolai végzettséget szerzett.
Magas színvonalú szakmai munkája mellett dinamikus, empatikus személyiségéből fakadóan kiemelt figyelmet fordít a betegek kiszolgálására, megelégedettségük biztosítására.
Szívesen ellát érdekérvényesítői, érdekvédői feladatokat a szakrendelő munkavállalóinak képviseletében.
Évek óta meghatározó szerepe van a dorogi laboratórium elismerésre méltó mennyiségi és minőségi teljesítményének alakulásában.
Kitüntetésével egyúttal köszönetünket fejezzük ki a laboratórium egész kollektívájának is - hangzott a méltatás.
A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara megyei területi szervezetének Elismerő Oklevelét dr. Vargáné Farkas Klára vehette át Hegyváriné Ódor Yvettétől, a számvizsgáló bizottság elnökétől.
homanyi_vargane.JPG

Az ünnepség második felében Bach Szilvia és Éles István humoristák szórakoztató műsorát láthatták a megjelentek.

A műsor után dr. Varga Győző, a szakrendelő és a szakkórház főigazgatója mondott pohárköszöntőt, majd megvendégelték a résztvevőket.