Augusztus 11-ig teljesen lezárják a Mária utcai vasúti átjárót
Közügy
2017. aug. 8.

Augusztus 11-ig teljesen lezárják a Mária utcai vasúti átjárót

Augusztustól szeptemberig a hétvégi és az esti órákban részleges és teljes vágányzárra kell számítani az Esztergom-Budapest vasútvonalon. Felsővezeték-építési, tartóoszlop állítási munkálatokat végeznek, valamint megkezdődött Piliscsaba és Esztergom között az új, korszerű biztosítóberendezések kiépítése is - olvasható a www.nif.hu-n.
A vonalszakasz - Budapest és Piliscsaba között idén télen, a teljes vonalon 2018 tavaszától - alkalmas lesz a villamos vontatásra.
Ehhez szükség van Piliscsaba és Esztergom között az új biztosítóberendezés kiépítésére. Az új biztosítóberendezések segítik a pontosabb vasúti közlekedést, az utastájékoztató berendezések pedig növelik az utazási komfortot.
Év végére a felsővezeték kiépítésén túl, befejezik Dorog, Mészkőhegy és Dorog állomás között a második vágány építését, amely a dorogi vonatkeresztezések gyorsabb lebonyolítását segíti elő.
Augusztus 7-11. között a járműforgalom elől teljesen lezárják a Mária utcai vasúti átjárót annak átépítése miatt. A Gorkij utcában augusztus 13-18. között számíthatunk a teljes lezárásra.
A felsővezeték-építési munkálatok utolsó szakaszában Budapest és Esztergom között két hétvégén valamennyi személyvonat helyett vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.
A hétvégi teljes vágányzárak a következő két alkalommal lépnek életbe: augusztus 5-7. és augusztus 26-28. között. További vágányzárakra kell számítani az esti órákban is.
A módosított menetrend a www.mavcsoport.hu honlapján érhető el.