Fenntartható látogatóközpontok: középpontban a Reimann
Közügy
2019. márc. 20.

Fenntartható látogatóközpontok: középpontban a Reimann

A dorogi Reimann Bányászattörténeti Miniverzum kialakítása volt az egyik központi téma a Tudatos tervezés - Fenntartható látogatóközpontok címmel rendezett konferencián, amelyet a lábatlani Gerenday Közösségi Házban tartott a Dorog és Térsége Turizmus Egyesület és a helyi önkormányzat.
Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke szűkebb hazánk turizmusfejlesztésével kapcsolatban a megyei önkormányzat szerepéről beszélt köszöntőjében, majd dr. Princzinger Péter, a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány elnöke A látogatóközpont, mint turistamágnes címmel tartott előadást.
Szekér Zoltán, a Dorog és Térsége Turizmus Egyesület elnöke az aktív turizmussal kapcsolatban beszélt a látogatóközpontokról.
A Reimann Bányászattörténeti Miniverzum tervezési-építési folyamatairól és kialakításáról Simon Petra projektfelelős tartott előadást. A régióban már működő és kialakításra kerülő turisztikai attrakciókkal való szoros együttműködés hozzájárul ahhoz, hogy Dorog aktív szerepet vállaljon a megye turizmusában. A Közép-Európa-szerte egyedülálló makettvilágot bemutató látogatóközpont a tervek szerint a 69. Bányásznap rendezvényén nyitja meg kapuit.
Nyergesújfalun a Crumerum Látogatóközpont, Lábatlanon a Dunamente Ökoturisztikai, míg Péliföldszentkereszten a Gerecse Naturpark Látogatóközpont nyithatja meg kapuit a közeljövőben.