Szent György Nap alkalmából dorogi rendőröket ismert el a képviselő-testület
Közügy
2019. ápr. 26.

Szent György Nap alkalmából dorogi rendőröket ismert el a képviselő-testület

Dorog közbiztonsági helyzetéről tartott beszámolót az április 26-án megtartott testületi ülésen Krasula János rendőr ezredes, kapitányságvezető. 2018-ban - az előző évhez képest - 26%-kal csökkent a bűncselekmények száma városunkban. A nyomozási eredményesség 72% volt. Összesen 36 lopásról számolt be a kapitány, aki ismertette azt is, hogy Dorogon 5 éve nem volt személygépkocsi lopás. Két esetben derült fény kábítószerterjesztő magatartásra városunkban.
A Dorogi Rendőrkapitányság legnagyobb feladatai közé tartozik, hogy javuljon a közlekedésbiztonsági helyzet és hogy csökkenteni tudják a személyi sérüléssel járó balesetek számát. A tavalyi évben 1-ről 3-ra nőtt a halálos kimenetelű balesetek száma a kapitánysághoz tartozó 14 település területén.
Krasula János, beszámolója végén megköszönte az önkormányzat támogató segítségét.
Dr. Tittmann János polgármester elismeréseket és jutalmakat adott át a kapiányságvezető javaslatára Szent György Nap alkalmából a Dorogi Rendőrkapitányság dolgozóinak: Kovács István c. r. főtörzszászlósnak, Gyebnár András r. őrnagynak, Kolozsváry Kristóf r. hadnagynak és Szabóné Weisenburger Krisztina rendvédelmi igazgatási alkalmazottnak.
A testületi ülésen elfogadták több városi intézmény - köztük a könyvtár és a művelődési ház - szakmai beszámolóit.