Hivatalosan is átadták a háromdimenziós gyalogátkelőhelyet
Közügy
2020. ápr. 28.

Hivatalosan is átadták a háromdimenziós gyalogátkelőhelyet

A Dorogi Rendőrkapitányság a megyei rendőrfőkapitánysággal közös sajtótájékoztató keretein belül hivatalosan is átadta a háromdimenziós zebrát az Iskola utcában.
A Dorogi Rendőrkapitányság vezetője elmondta, hogy minden évben próbálják csökkenteni a közúti közlekedés - gépjárművek okozta - veszélyforrásait. A gyalogosok biztonsága érdekében került felfestésre az új átkelőhely. Mindenképpen egyedi ötletet szerettek volna megvalósítani, így készülhetett el a háromdimenziós zebra.
Korábban a rendőrkapitányság a motorosok segítségét kérte, hogy tervezzenek veszélyt jelző táblát. Jelen projekt célja is hasonló volt, a lakosság mindennapjait kívánják biztonságosabbá, felhasználóbaráttá tenni.
A nyugat-európai országokban gyakori a háromdimenziós felfestés az utcákon, azonban hazánkban Dorogon készült el az első. Az Iskola utcára esett a választás, mivel az itt található intézmény miatt jelentős a gyalogosforgalom.
A sajtótájékoztatót a város rendőrei egy fotó újraalkotásával zárták. A nevezetes Beatles-zebra című fotót készíthettük el róluk. Megpróbálták kivitelezni a Beatles zenekar Abbey Road lemezborítóját, ezzel vidám hangulatban átadásra került az új útburkolati jel.