Előkészítik az óvodák és a bölcsőde újranyitását
Közügy
2020. máj. 14.

Előkészítik az óvodák és a bölcsőde újranyitását

Tekintettel az óvodai és a bölcsődei intézmények újraindítására a kiscsoportos gyermekfogadás feltételeinek előkészítése során szükségessé válik többek között a vízellátás rendszerének újraindítása.

A katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésében, veszélyhelyzet idejére biztosított feladat- és hatáskörömben, valamint az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 29. § (2) bekezdése alapján eljárva az alábbi határozatot hozom:


Dorog Város Polgármesterének
43/2020. (V. 14.) határozata
Dorogi óvodák és bölcsőde újranyitásáról

A vészhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III.11.) Kormányrendelet, a katasztrófavédelemről és hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésében, veszélyhelyzet idejére biztosított feladat- és hatáskörömben eljárva az alábbi határozatot hozom:

Dr. Tittmann János polgármester, a K & H Környezetvédelmi és Biztonságtechnikai Holding Kft.-vel 2020. március 03-án kelt szerződés I. fejezet d) pontja alapján, az intézmények legionella kockázat elemzésében előírt műszaki intézkedéseket elvégezteti a legionella mentesítésre vonatkozóan. A vizsgálat történhet termikus vagy vegyi fertőtlenítéssel, és annak elvégzéséről jegyzőkönyvet kell készíteni.
Az előzőekben leírt műszaki intézkedéseknek meg kell történnie a teljes hideg- és melegvíz hálózaton, az alábbi intézményekben:
- Dr. Magyar Károly Városi Bölcsőde
- Petőfi Sándor Óvoda
- Hétszínvirág Óvoda
- Zrinyi Ilona Óvoda


Dr. Tittmann János
polgármester