Pályázati Felhívás
Közügy
2015. febr. 4.

Pályázati Felhívás

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

.

Dorogi Égetőmű Környezetfejlesztő Közalapítvány (Székhelye: 2510 Dorog, Bécsi út 71.)

.

pályázatot hirdet 

 alapítványi támogatás elnyerésére.

 

A Közalapítvány célja Dorog Város környezetvédelmi és ehhez kapcsolódó városfejlesztési célkitűzései megvalósításának előmozdítása, hozzájárulás azok forrásainak biztosításához.

A Közalapítvány csak olyan pályázatokat támogat, amelyekben a pályázók felkérik a Közalapítványt az alábbi, helyi önkormányzati közfeladat vagy annak elkülönülő részfeladata átvállalására:

 

a)         településfejlesztés előmozdítása, a településrendezés, az épített és természeti környezet védelme,

b)         helyi közutak és tartozékainak fenntartása, közparkok és egyéb közterületek kialakítása és fenntartása,

c)         az egészséges életmód segítését célzó szolgáltatások,

d)         a környezeti ismeretek terjesztése és fejlesztése:  az óvodai nevelés, iskolai nevelés, képzés, művelődés, iskolarendszeren kívüli oktatás és továbbképzés, ismeretterjesztés, könyvkiadás körében,

e)         a közterület tisztántartásával, lomtalanítási akcióval, hulladékgazdálkodással kapcsolatos feladatok elősegítése.

 

A közfeladatnak a Közalapítvány általi átvállalása Dorog Város Önkormányzata döntése alapján, az Önkormányzat és a Közalapítvány közötti külön megállapodással történik. A megállapodás alapján a pályázati cél megvalósítását közvetlenül a Közalapítvány finanszírozza. A közvetlen finanszírozás azt jelenti, hogy a Közalapítvány az alapítványi támogatást nem a pályázónak, mint kezdeményezőnek vagy szervezőnek fizeti ki, hanem mindig közvetlenül a pályázati cél megvalósítását végző személyeknek vagy szervezeteknek (vállalkozóknak, megbízottaknak) utalja át, az általuk a Közalapítvány, mint megrendelő felé benyújtott és a Közalapítvány által elfogadott számlák alapján.

 

A Közalapítvány csak olyan pályázatok támogatásáról tud dönteni, amely pályázatok önkormányzati közfeladat ellátására irányuló célját Dorog Város Önkormányzata előzetesen megerősíti és hozzájárul a közfeladat átvállalásához. A pályázatokat formanyomtatványon kell benyújtani  egy eredeti és egy egyszerű másolati példányban, mely irat a www.dorog.hu internetes honlapról letölthető a „Támogatási kérelem” formanyomtatványon. A kitöltött kérelmet

 

Dorogi Égetőmű Környezetfejlesztő Közalapítványhoz

.

2510 Dorog, Bécsi út 71.

 

kell benyújtani, zárt borítékban, a borítékon a „Pályázat a Dorogi Égetőmű Környezetfejlesztő Közalapítványhoz” megjelölés feltüntetésével. A pályázathoz mellékelni kell a pályázati cél – költségvetést is tartalmazó – részletes leírását. A pályázati költségvetésben pontosan meg kell jelölni a pályázati cél megvalósításához szükséges vállalkozási és hasonló szerződéseket/ szerződéstervezeteket, amelyekben a Közalapítvány megrendelőként való részvételét a pályázó kéri.

 .

A pályázat benyújtásának határideje:               2015. március 13..

.

 

A pályázat benyújtása önmagában nem keletkeztet jogot az önkormányzati közfeladat ellátására és az ezzel kapcsolatban felmerült bármilyen kiadások megtérítésének az igénylésére. Az Önkor­mányzat fenntartja magának a kizárólagos jogot annak eldöntésére, hogy a pályázat az önkor­mányzati közfeladatok körébe eső tevékenységre vonatkozik-e, és ha igen, úgy az Önkormányzat támogatja-e a közfeladatnak a Közalapítvány által történő átvállalását. A Közalapítvány fenntartja magának a jogot arra, hogy legjobb belátása szerint önállóan döntsön a közfeladat átvállalásáról. A Közalapítvány és a Pályázat elbírálásában közreműködő Önkormányzat a pályázattal kapcso­latos döntését vagy döntésének hiányát nem köteles megindokolni.

 

"Támogatási kérelem" itt letölthető:.

2015. január 29. 

.

Dorogi Égetőmű Környezetfejlesztő Közalapítvány

.

/feltoltes/egeto_tam_kerelem_20111.pdf
99 KB