Temesi Attila kiállítása és föld napi veszélyeshulladék-gyűjtés április utolsó hétvégéjén
Közügy
2019. ápr. 15.

Temesi Attila kiállítása és föld napi veszélyeshulladék-gyűjtés április utolsó hétvégéjén

Április 22. a Föld Napja. Dorogon minden évben kiemelt ünnepként kezeljük élőhelyünk, környezetünk védelmének ünnepét. Az idén húsvét hétfőre esik a Föld Napja, ezért Dorog Város Önkormányzata a következő hétvégén, április 26-án és 27-én tartja az ünnephez kapcsolódó programokat, amely Temesi Attila Mozgó Világ című kiállításával kezdődik.
Április 26-án a Gáthy Zoltán Városi Könyvtár és Helytörtneti Múzeumban Spisák Balázs tanár nyitja meg a különleges tájképeket, járműveket bemutató tárlatot, majd újra együtt városunk tisztaságáért! mottóval az idén is leadhatjuk veszélyes, lakossági eredetű hulladékainkat a kijelölt átvevőhelyeken.
A Föld Napja alkalmából, Dorog Város Önkormányzata és a Sarpi Dorog Kft. április 27-én, szombaton 8-12 óra között szervezi meg a lakossági eredetű veszélyes hulladékok átvételét Dorogon.
A veszélyes hulladékok leadásának feltétele az érvényes dorogi ingatlancímet igazoló lakcím kártya felmutatása az átvevő pontokon.
Átvevő pontok:
- Eötvös iskola előtti parkoló
- Sportcsarnok, Munkás utca felöli parkolója
- Dunagáz Zrt. parkoló
- Petőfi telep (Vörösmarty-Balassi úti sarok)
Leadható veszélyes hulladék fajták: gyógy- és vegyszerek, permetezőszerek, növényvédő-szerek, háztartási olaj és csomagolási, fáradt olaj, olajos flakon, festékes göngyöleg, festékmaradék, higító.
Számítástechnikai-elektronikai hulladékok, akkumulátor, szárazelem, neoncsövek, izzók kizárólag a sportcsarnok melletti parkolóban adhatók le!
Nem adható le egyik átvevőponton sem: pala, gumiabroncs, építési, bontási törmelék, szigetelőanyag, kátránypapír, nyomás alatt lévő palackok, gázpalackok, régi tv és monitorok.
További információ: 33/431-299/129, ugyfelszolgalat@kommunaljunk.hu