Advent első hétvégéjének dorogi programjai
Közügy
2019. nov. 29.

Advent első hétvégéjének dorogi programjai

A várakozás időszaka szombaton a gyertyagyújtó szabadtéri ünneppel kezdődik, amelyre várunk mindenkit a Hősök terére. A kézműves termékek készítői 16 órától készen állnak a nézelődők fogadására. 17 órától a katolikus papok, a református, az evangélikus lelkészek mondják el ünnepi gondolataikat a város hatalmas adventi koszorújánál.
A Szent Efrém Férfikórus koncertje követi a gyertyagyújtó ceremóniát.
A Szír Szent Efrémről elnevezett férfikart 2002-ben alapította az együttes művészeti vezetője, a Liszt-díjas Bubnó Tamás. Saját megfogalmazásuk szerint az együttes „fő célja a bizánci rítusú keresztény világ vokális örökségének kutatása, bemutatása és népszerűsítése, a bizánci zene szépségének és misztériumának megismertetése. Ugyancsak nagy hangsúlyt helyeznek az európai kortárs zene új kompozícióinak megszólaltatására és a magyar férfikari hagyomány (Liszt, Bartók, Kodály, Ligeti) ápolására.
A gyerekeket mézeskalácsok, a felnőtteket forralt bor és meleg tea várja majd Dorog hagyományos rendezvényén.
November 30-án a sportbarátok és az egészségüket szem előtt tartó dorogiak is találnak programot városunkban:
A Dorogi ILCO Egyesület szervezésében Prevenció az egészségért címmel konferenciát és szűrővizsgálatok szerveznek a művelődési házban 10 órától.
A Dorogi Nehézatlétikai Club a Dorogi Sportcsarnokban szombat délután várja az érdeklődőket, akik az NBII-es csapatbajnokságot nézhetik meg.
Vasárnap folytatódik a programok sora:
A Reimann Bányászattörténeti Miniverzum átadó ünnepségét december 1-jén a Szent Borbála-napi misét követően tartják. További részletek a Reimann facebook oldalán.
Délután rendezik meg a művelődési házban a Szlovák Adventet, és a Szent József templomban hangversenyre vár mindenkit a Halleluja Kórus és a Pachelbel Kamarazenekar.
A programokról a Dorogi Programok facebook oldalon tájékozódhatnak.